Geslaagd of niet geslaagd?

Wat zegt het slagingspercentage over een rijschool?

Iedereen heeft het over het altijd over het slagingspercentage wanneer ze kijken naar een geschikte rijschool om te gaan lessen, maar wat zegt het slagingspercentage nou echt over een rijschool?

Aantal lessen

Rijschool instructeurs bepalen in overleg met hun leerlingen wanneer ze klaar zijn voor het afrijden en het halen van het rijbewijs. Dit houdt in dat de ene rijschool instructeur zijn of haar leerlingen eerder zou laten afrijden dan de andere. Wanneer een rijschool instructeur hierbij erg lang wacht en veel lessen geeft aan zijn leerlingen voordat zij afrijden zal het slagingspercentage automatisch hoger zijn dan wanneer de instructeur dit niet doet. Hierbij zou het gemiddeld aantal rijlessen dat een leerling nodig heeft voordat hij/zij kan afrijden veel relevanter zijn. Dit geeft namelijk een identificatie van hoe de kwaliteit is van de rijlessen (2020, Startjeeigenrijschool).

Langzame leerlingen

Daarnaast zijn er ook de langzame leerlingen. Waaronder bijvoorbeeld leerlingen met een rijangst, autisme, faalangst, etc. Er zijn rijscholen die zich juist focussen op deze leerlingen. Echter zijn dit vaak de leerlingen die meer dan 1 kans nodig hebben om het rijexamen te halen. Ook bij dit soort rijscholen geeft het slagingspercentage een vertekend beeld.

Conclusie

Al met al kan er gezegd worden dat de kwaliteit van de lessen belangrijker is dan slagingspercentage. Mensen kunnen dus beter kijken naar het aantal lessen dat nodig is voor het behalen van het rijbewijs, dan het aantal mensen dat slaagt voor het examen. Desalniettemin zegt het slagingspercentage wel wat over hoe goed een rijschool het doet. Echter zijn er rijscholen die hun prijs laten afhangen van het slagingspercentage. Echter is dit niet eerlijk, aangezien leerlingen bij deze rijschool vermoedelijk gemiddeld meer lessen nodig hebben. Dus in dit geval betaal je meer per les en volg je meer lessen. De kwaliteit van de rijschool zal dus altijd leidend blijven.

Kijk voor meer interessante blogs omtrent rijlessen en rijscholen hier.

thumbnail_IMG-20171018-WA0020

Stan Buitendijk

Eigenaar Free2drive

Ik ben Stan Buitendijk, troste eigenaar van Free2drive. Samen Met mijn Compagnon Joost Danen streef ik naar een nieuwe, goedkopere manier voor het halen van een rijbewijs.

Stan Buitendijk

Mijn favorieten
VR Rijlessen
Bekijk de mogelijkheden
Sociale media
Partner
GamesGames

Bedankt voor je interesse!

Momenteel werken we hard om onze software nog realistischer te maken. Blijf op de hoogte door hieronder je e-mail in te vullen.