Vliegsimulator; Free-to-drive

Het gebruik van VR in diverse sectoren.

Het gebruik van VR in diverse sectoren komt vaak voor. Dit wordt gedaan om de werknemers voor te bereiden op situaties die zich in het echte leven voor kunnen doen. Hieronder zullen de belangrijkste toepassingen van VR in andere sectoren worden toegelicht.

VR gebruik bij piloten

Binnen de vliegsector wordt er al gebruik gemaakt van VR. Aangezien het oefenen in een echte Boeing 747 of 737 erg duur is wordt er veel tijd besteed aan het leren vliegen in een vliegsimulator. Ook wordt er gebruik gemaakt van een vliegsimulator om de piloten current te houden en te testen of ze nog weten hoe ze moeten handelen bij noodsituaties. Daarnaast wordt het bijvoorbeeld gebruikt als piloten omscholen naar een ander type vliegtuig. Hiermee worden veel kosten bespaard en het is ook nog eens veel beter voor het milieu.

VR in de racewereld

In de racing wordt er veel gebruik gemaakt van VR (Lees ook: Virtual Reality in de Formule 1)). Zeker in een hogere klasse als de Formule 1 zien we dat rijsimulatoren veelvuldig worden gebruikt. Deze simulatoren worden gebruikt voor verschillende redenen. Allereerst om de coureur bekend te laten worden met een circuit. Vervolgens kan een racesimulator ook gebruikt worden voor het afstellen van de auto. Dit houdt in dat wanneer je bijvoorbeeld het insturen van een bocht wilt verbeteren, vaak ten koste gaat van het uitkomen van een bocht. Tijdens het afstellen wordt hierbij een compromis gevonden waarbij er wordt gezocht naar de ideale situatie. Tegenwoordig is de technologie zo ver ontwikkeld dat een racesimulator niet te onderscheiden is van de realiteit.

VR en architecten

Architecten maken tegenwoordig ook regelmatig gebruik van VR. Dit doen ze door een woning of kamer in de virtuele wereld na te bootsen. Hierdoor kan je de kamer zien zonder er fysiek voor aanwezig te hoeven zijn. Ook kan je heel makkelijk iets veranderen, waardoor je andere perspectieven van de kamer kan zien die je anders gemist zou hebben. Daarnaast wordt dit ook gebruikt om virtuele rondleidingen te geven. Juist nu is dat handiger dan ooit.

VR in het bedrijfsleven

In deze tijd van Corona proberen bedrijven innovatief te blijven. Bedrijven willen hierbij werknemers zo goed mogelijk gemotiveerd houden aangezien presentaties en vergaderingen online wel eens saai kunnen zijn. Wat we steeds meer zien zijn vergaderingen door middel van VR. Deze manier van vergaderen wordt voornamelijk gebruikt wanneer er presentaties worden gegeven. Op deze manier is het makkelijk om het publiek te blijven interesseren (2020, unboundvr).

Wil jij een eigen VR bril, kijk dan eens bij bol.com.

thumbnail_IMG-20171018-WA0020

Stan Buitendijk

Eigenaar Free2drive

Ik ben Stan Buitendijk, troste eigenaar van Free2drive. Samen Met mijn Compagnon Joost Danen streef ik naar een nieuwe, goedkopere manier voor het halen van een rijbewijs.

Stan Buitendijk

Mijn favorieten
VR Rijlessen
Bekijk de mogelijkheden
Sociale media
Partner
GamesGames

Bedankt voor je interesse!

Momenteel werken we hard om onze software nog realistischer te maken. Blijf op de hoogte door hieronder je e-mail in te vullen.