Waarom VR zo ontzettend populair aan het worden is.

Iedereen heeft wel eens gehoord van VR. Misschien heb je zelf ook wel een keer VR ervaren. Het brengt een nieuwe dimensie aan de games of series die je normaal ziet. De reacties zijn dan vaak ook overweldigend, in de goede zin des woords, en mensen willen vaak nog een keer gebruik maken van VR. Dit is de reden dat VR zo ontzettend populair aan het worden is.

VR games

VR brengt een nieuwe dimensie (letterlijk) naar de gamewereld. Het is een beleving die de gamers nog niet gewend zijn en de reacties zijn over het algemeen zeer positief. Zo zijn er tegenwoordig VR-cubes. Dit is een speelruimte van 3 bij 3 meter waarin je kan bewegen met je VR-bril. In zo’n cube kan je games spelen tegen je vrienden of familie die in een andere cube zitten. Een erg populaire game is hierbij Zombie shooter Arizona Sunshine. Mensen geven aan dat het super realistisch is en dat de intensiteit erg hoog ligt. Steeds meer mensen willen VR proberen en dit is dan ook een echte aanrader (2020, VR4Play) !

Toenemende populariteit in bedrijfsleven?

Los van het feit dat VR populair is onder particulieren zien we het ook vaker in het bedrijfsleven. VR wordt hierbij veel gebruikt voor bijvoorbeeld het geven van virtuele rondleiding op bijvoorbeeld kantoren. Maar ook zien we het gebruik van VR voor klanten om te laten zien hoe een product er aan het eind van de rit er uit ziet. Daarnaast wordt VR ook vaak gebruikt voor piloten om bepaalde situaties te simuleren. Via deze manier kunnen piloten goed ervaring op doen.

Ook zijn er trainingen mogelijk door middel van VR. Bijvoorbeeld voor het presenteren voor een grote groep mensen. VR kan hierbij een goede oplossing bieden voor stress bij mensen (2019, Nyenrode).

Hoe van VR naar rijlessen?

Wat we zien bij piloten en bij racecoureurs op het gebied van VR zien we nog niet bij de gewone autobestuurder. Wat Free2drive doet komt in principe op hetzelfde neer, een virtuele lesomgeving. Free2drive is bedoeld als ondersteuning voor de leerlingen. Hierbij kan de leerling zelf kiezen wat hij oefent. Van bijzondere verrichtingen tot rijden op de snelweg in de regen. Ook speelt, net zoals in het bedrijfsleven, Free2drive in op het feit dat mensen met rij-angst hier kunnen oefenen om hun angsten te overwinnen. Hierbij kan iemand met angst voor rijden op de snelweg sneller over die drempel komen wanneer hij of zij dat wel durft te doen door middel van VR.

Kijk voor meer interessante blogs omtrent VR hier.

thumbnail_IMG-20171018-WA0020

Stan Buitendijk

Eigenaar Free2drive

Ik ben Stan Buitendijk, troste eigenaar van Free2drive. Samen Met mijn Compagnon Joost Danen streef ik naar een nieuwe, goedkopere manier voor het halen van een rijbewijs.

Stan Buitendijk

Mijn favorieten
VR Rijlessen
Bekijk de mogelijkheden
Sociale media
Partner
GamesGames

Bedankt voor je interesse!

Momenteel werken we hard om onze software nog realistischer te maken. Blijf op de hoogte door hieronder je e-mail in te vullen.