Snel je rijbewijs halen

Snel je rijbewijs halen?

Ben je klaar om je rijbewijs te halen en heb je geen zin om lang te wachten? We zetten een aantal tips voor je op een rijtje, waardoor jij eerder in klaar bent voor je praktijk examen.

Snel je rijbewijs halen, tips.

Vermijdt wachtrijen

Niet alle, maar er zijn rijscholen met een wachtrij. Dat kan komen doordat zij erg goede recensies hebben, een hoog slagingspercentage hebben of omdat je daar in een hele mooie auto kan lessen. Er zijn veel redenen te bedenken waarom een rijschool een wachtrij heeft die soms wel kan oplopen tot bijna een half jaar. Dat moet je natuurlijk voorkomen als je snel je rijbewijs wil halen. Vraag daarom na bij de rijscholen waarin je interesse hebt, hoelang de wachtrij is en hoeveel personen voor je staan. Dat laatste is van groot belang, want het kan namelijk zo uitkomen dat de wachttijd relatief lang is, maar dat er maar enkele anderen voor je staan. Wanneer er dan een paar wegvallen ben je ineens een stuk eerder aan de beurt.

Legaal extra oefenen

Extra oefenen kan op verschillende manieren. Je hebt misschien al wel eens geoefend op een industrieterrein of in de polder met één van de ouders. Het komt zelfs voor dat er zonder rijbewijs gereden wordt op de snelweg. Dit is echter ten strengste verboden en wanneer je aangehouden wordt kan dat een boete van € 340,00. Daarbij komt dan ook nog 9 euro administratiekosten. Een dure rijles zou je dan zeggen.

Toch kan er ook op een legale manier extra geoefend worden buiten je ‘normale’ rijlessen om. In ons buurland Duitsland zijn er namelijk speciale oefenterreinen waarop je samen met je ouders kan oefenen, dit noemen ze daar een ‘Verkehrsübungsplatz‘. Je kan hier voor een paar euro per uur oefenen met bijvoorbeeld de auto van je ouders en een persoon die minimaal 5 jaar een rijbewijs bezit.  Op dit terrein heb je te maken met verkeersborden, ander verkeer (mensen die daar oefenen) en een maximum snelheid van 30 km/h. Dat laatste is om de veiligheid te waarborgen.

Daarnaast kunnen we ook steeds meer vanuit huis, zo ook extra oefenen met rijlessen. Free2drive biedt je de mogelijkheid extra te oefenen voor je rijlessen door middel van virtual reality. Hierdoor kan je de oefeningen van je rijles thuis nog eens overdoen om ze de volgende keer in één keer goed te laten zien aan je rijinstructeur.

Durf te vragen

Het gemiddelde aantal rijlessen in Nederland per leerling ligt op 39 rijlessen (Hoeveel rijlessen heb je gemiddeld nodig, CBR). Echter kan dit vaak ook nog wel eens een stuk lager. Het komt namelijk voor dat je zelf denkt dat je onderdelen ondertussen al wel beheerst, maar dat je instructeur deze met je blijft oefenen. Op zulke momenten moet je soms ook gewoon durven te vragen waarom hij/zij dit doet. Het kan je soms behoorlijk wat rijlessen besparen en elke rijles die je bespaard is er één (x gemiddeld €42). Let wel op, rijinstructeurs weten wat je moet kunnen wees dus ook niet eigenwijs.

Halen theorie

Je kan tegenwoordig al op de leeftijd van 16,5 jaar beginnen met rijlessen. Voor deze lessen moet je ook het nodige aan theorie leren om alles beter te begrijpen. Daarnaast moet je verplicht een theorie-examen behaald hebben voor je op praktijkexamen mag. Zo’n theorie-examen is een half jaar geldig. Binnen dat half jaar moet je je praktijkexamen gehaald hebben anders vervalt je theorie en moet je opnieuw examen doen. Wanneer je denkt al een eind op weg te zijn met je rijlessen en je hebt aan je rijinstructeur gevraagd hoeveel lessen hij denkt dat je nog nodig hebt, ga dan zo snel mogelijk aan de gang met je theorie. Als je hier dan nog mee wacht kan het wel eens voorkomen dat je vertraging oploopt omdat je nog geen theorie hebt behaald. Dat zou toch zonde zijn?!

thumbnail_IMG-20171018-WA0020

Stan Buitendijk

Eigenaar Free2drive

Ik ben Stan Buitendijk, troste eigenaar van Free2drive. Samen Met mijn Compagnon Joost Danen streef ik naar een nieuwe, goedkopere manier voor het halen van een rijbewijs.

Stan Buitendijk

Mijn favorieten
VR Rijlessen
Bekijk de mogelijkheden
Sociale media
Partner
GamesGames

Bedankt voor je interesse!

Momenteel werken we hard om onze software nog realistischer te maken. Blijf op de hoogte door hieronder je e-mail in te vullen.