Rijbewijs

Mag ik rijden zonder een rijbewijs?

Rijden zonder een rijbewijs is normaal niet toegestaan. Echter zijn er een paar uitzonderingen, in deze blog kom je te weten welke dit zijn.

Privéterrein

Op een privéterrein mag je zonder rijbewijs rijden. Dit houdt in dat je op een privéterrein in een auto mag rijden zonder enige ervaring of kennis. Echter of het verstandig is valt te betwijfelen. Het is namelijk zo dat wanneer je schade rijdt de verzekering dit niet vergoedt.

Echter zitten er ook voordelen aan verbonden, zo zijn er in Duitsland oefenterreinen waar je kan oefenen met het rijden en met de bijzondere verrichtingen. Deze terreinen zijn er echt op gericht om je meer ervaring op te laten doen voor het behalen van het rijbewijs. Wel is het mogelijk dat er ook andere beginnende bestuurders samen met jou aan het oefenen zijn, houd er dus rekening mee dat zij mogelijk weinig ervaring hebben.

Een voordeel van een oefenterrein is echter dat wanneer je veel oefent je waarschijnlijk ook minder lessen nodig hebt voor het halen van het rijbewijs. Hiermee zal je uiteindelijk dus geld besparen. Wel kan je er vanuit gaan dat er vanuit de eigenaar enkele regels zijn. Zo moet je waarschijnlijk je eigen auto meenemen en moet er waarschijnlijk iemand naast zitten die minimaal 5 jaar het rijbewijs heeft. Ook zal je waarschijnlijk voorafgaand aan dat je het terrein op gaat een contract tekenen, hierin staat meestal dat bij gereden schade de eigenaar van het terrein niet verantwoordelijk is (2020, vraaghetdepolitie).

VR rijden

Daarnaast is het mogelijk om bij ons te oefenen door middel van VR. Door middel van een virtuele omgeving kan je oefenen in een auto. Hiervoor heb je geen rijbewijs nodig. Ook heb je nog geen ervaring nodig. Het grote voordeel van VR is dat je zelf kan oefenen op plekken waar je anders zonder rijbewijs of met een rijschool niet kan komen. Hierbij zijn er verschillende mappen waar je kan rijden. Het gaat hier van drukke steden tot meer rustige omgevingen. Hierbij kan je ook specifiek dingen oefenen waar je moeite mee hebt. Dit kan bijvoorbeeld het rijden op de snelweg zijn, maar ook het oefenen van de bijzondere verrichtingen. Wij willen hierbij een aanvulling zijn op het rijbewijs. Wij willen het rijbewijs niet vervangen. Wanneer je nog geen ervaring hebt met VR is dat niet erg. Wij bij Free2drive leren je alles om op een succesvolle manier het rijden te leren met behulp van Virtual Reality.

Klik voor meer interessante blogs hier.

 

thumbnail_IMG-20171018-WA0020

Stan Buitendijk

Eigenaar Free2drive

Ik ben Stan Buitendijk, troste eigenaar van Free2drive. Samen Met mijn Compagnon Joost Danen streef ik naar een nieuwe, goedkopere manier voor het halen van een rijbewijs.

Stan Buitendijk

Mijn favorieten
VR Rijlessen
Bekijk de mogelijkheden
Sociale media
Partner
GamesGames

Bedankt voor je interesse!

Momenteel werken we hard om onze software nog realistischer te maken. Blijf op de hoogte door hieronder je e-mail in te vullen.