Het VR gebruik bij rijscholen

Het VR gebruik bij rijscholen

VR is een sterk opkomend fenomeen waar wij bij Free2drive op willen inspelen, alleen hoe zit het met het VR gebruik bij rijscholen?

Vernieuwing afdeling Rijscholen

Vanuit de klankbordgroep ‘vernieuwing afdeling Rijscholen’ waren er in het begin van 2020 plannen om Virtual Reality toe te voegen aan de rijopleiding. Vanwege de Corona crisis worden de leden van het klankbordteam aangespoord om hier versneld mee aan de slag te gaan. Momenteel wordt er namelijk nog niet gebruik gemaakt van VR bij rijscholen.

Frank Hoornenborg van Bovag heeft hierbij aangegeven dat ze willen dat de rijscholen bezig zijn met het continue verbeteren van de kwaliteit en veiligheid. Daarnaast kunnen ze zich door middel van nieuwe technologie onderscheiden in de markt en de marge die ze pakken op rijlessen significant vergroten (Rijschoolpro, 2020).

VR ontwikkelaar Dreamlake

Dreamlake is een ontwikkelaar van Virtual Reality gevestigd in Utrecht. Dreamlake kan de rijervaring die je hebt in de lesauto nu bij jou in je huiskamer geven. Hierbij heb je geen dure rijsimulatoren nodig, maar kan het tegenwoordig ook gewoon met smartphones zoals de Samsung Galaxy Gear VR. Het enige nadeel van smartphones is dat de grafische kaart nog niet goed genoeg is om verschillende scenario’s met meerdere keuzes te simuleren. Het is alleen mogelijk om 3D-films af te spelen. Wel is het mogelijk om dit te gebruiken om bijvoorbeeld een examenroute af te spelen.

Ook heeft Dreamlake ervaring met VR-brillen zoals bijvoorbeeld de Oculus Rift. Hierbij geeft Dreamlake aan dat alle omgeving zijn te maken of te filmen met een 360 graden-camera. Het is hierbij belangrijk wat de rijschool wilt om de effectiviteit van de rijles te verhogen (Rijschoolpro, 2020).

Free2drive

Wij bij Free2drive zijn ook druk bezig met het ontwikkelen van een rijsimulator. Samen met rijscholen willen we een completer pakket aanbieden voor de leerlingen. Wij willen een aanvulling zijn op de rijlessen waarbij je zelf in een virtuele omgeving kan oefenen. Je oefent op punten die jij zelf extra wilt oefenen. Dit kan het rijden op een snelweg zijn, maar ook de bijzondere verrichtingen. Hierbij wordt de volledige setup bij jou thuis afgeleverd. Het gaat hierbij om een stuur, pedalen, VR-bril, etc. Daarnaast kan je onbeperkt oefenen in verschillende omgevingen. Momenteel is ons eerste prototype al afgerond en de feedback is erg positief. Wanneer u geïnteresseerd bent om ons in onze reis te volgen en update te ontvangen, dan kunt u ons een email sturen via de contactpagina.

Voor meer blogs over rijlessen kunt u hier terecht.

thumbnail_IMG-20171018-WA0020

Stan Buitendijk

Eigenaar Free2drive

Ik ben Stan Buitendijk, troste eigenaar van Free2drive. Samen Met mijn Compagnon Joost Danen streef ik naar een nieuwe, goedkopere manier voor het halen van een rijbewijs.

Stan Buitendijk

Mijn favorieten
VR Rijlessen
Bekijk de mogelijkheden
Sociale media
Partner
GamesGames

Bedankt voor je interesse!

Momenteel werken we hard om onze software nog realistischer te maken. Blijf op de hoogte door hieronder je e-mail in te vullen.