Verandering rijlessen

Drie redenen waarom de wereld van het rijlessen drastisch zal veranderen.

Moet jij het rijbewijs nog moet behalen of ken jij iemand in je omgeving die het nog halen? In de toekomst zal het er heel anders uit zien dan op dit moment. De veranderende wereld van rijlessen komt mede door de opkomst van nieuwe technologieën.

Elektrische auto’s

Iedereen kent Tesla wel, één van de voorlopers op het gebied van de elektrische vierwielers. Maar ook steeds meer autofabrikanten waaronder BMW, Audi en Honda willen af van de conventionele benzine- en dieselauto’s. Mede door de regelgeving vanuit de Europese Unie worden deze bedrijven gedwongen om zuinigere auto’s te maken. In 2050 wil de Europese Unie maar liefst 95% minder CO2-uistoot hebben ten opzichte van 1990.

Deze verandering kan er voor zorgen dat rijscholen van hun benzine/diesel auto af moeten en over moeten stappen. Daarnaast zal schakelen wellicht ook niet meer nodig zijn (2020, BN DeStem).

Zelfrijdende auto’s

Een auto is zelfrijdend wanneer 100% van de rij taken zijn geautomatiseerd en het voertuig geheel zelfstandig de weg kan vinden. De meest bekende indeling van automatisering is van SAE Internationaal, dat 5 niveaus onderscheidt. Het huidige level waar de auto’s op zitten is level 2. Bij level 4 en 5 kunnen ze als zelfrijdend worden beschouwd.

Ook de zelfrijdende auto’s zijn sterk in opkomst. Met name de millenials en Chinese consumenten zijn louter positief over autonome auto’s. Echter is het nu nog niet zo ver. Veel autofabrikanten wilden in 2020 een volledig zelfrijdende auto op de markt brengen, echter heeft Corona roet in het eten gegooid en zal dit uitgesteld worden.

De ANWB ziet hierbij veel voordelen in de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s vanwege de mogelijkheden die het biedt om verkeer veiliger, schoner en comfortabeler te maken. Op deze manier zal de missie van de ANWB versterkt worden, namelijk om haar leden in vrijheid en met plezier onderweg te laten zijn.

Deze verandering zal er voor kunnen zorgen dat rijscholen hun programma volledig aan moeten passen en misschien in de toekomst wel overbodig worden.

Virtual Reality

Last but zeker not least is Virtual Reality. VR is een opkomend fenomeen dat bijvoorbeeld ook veel is gebruikt binnen de Formule 1. Met de nieuwste technologieën is het zelfs zo realistisch dat mensen schrikken wanneer ze een crash hebben.

Hierbij zijn wij (Free2drive) bezig met het simuleren van rij-omgevingen waarbij de klant zelf kan oefenen wat hij wilt en hoe vaak hij dat wilt. Dit geeft een nieuwe dimensie aan de rijlessen en kan er voor zorgen dat leerlingen het rijbewijs sneller en goedkoper halen.

Kijk voor meer interessante blogs omtrent rijlessen hier.

thumbnail_IMG-20171018-WA0020

Stan Buitendijk

Eigenaar Free2drive

Ik ben Stan Buitendijk, troste eigenaar van Free2drive. Samen Met mijn Compagnon Joost Danen streef ik naar een nieuwe, goedkopere manier voor het halen van een rijbewijs.

Stan Buitendijk

Mijn favorieten
VR Rijlessen
Bekijk de mogelijkheden
Sociale media
Partner
GamesGames

Bedankt voor je interesse!

Momenteel werken we hard om onze software nog realistischer te maken. Blijf op de hoogte door hieronder je e-mail in te vullen.