Theorie-examen auto vs praktijkexamen auto

De hoofdonderdelen van het B rijbewijs

Hoe kan je met zo weinig mogelijk  rijlessen toch op praktijk examen om kosten te besparen op je rijbewijs.  Het is in ieder geval handig dat je vooraf weet wat de hoofdonderdelen van het B rijbewijs kosten.  Met een goede voorbereiding kan je al geld besparen op de uiteindelijke kosten van het rijbewijs.

Waaruit bestaat rijbewijs B?

Het halen van je rijbewijs brengt vele mogelijkheden met zich mee maar ook een hoop vragen. Welke rijschool kies je en waarom? Wat kost het rijbewijs? Wie gaat al deze kosten betalen? het eerste waarmee ik altijd zou beginnen is informatie opzoeken over waaruit een rijbewijs bestaat. Daarnaast is het aan te raden alvast verschillende rijscholen te vergelijken (Hoe kies je de beste rijschool) op bijvoorbeeld slagingspercentage, kosten per rijles of op basis van beoordelingen van anderen. Uiteindelijk zal je in ieder geval voor het behalen van je rijbewijs een theorie en een praktijkexamen moeten afleggen.

Theorie-examen

Op het theorie-examen wordt je getest op 25 verschillende onderdelen (De 25 onderdelen van het CBR auto theorie-examen) . Je zelf hierop voorbereiden hoeft niet veel  geld te kosten en kan op verschillende manieren (lees ook: 3 Redenen waarom het halen van een rijbewijs duur is). De kennis die je hierbij op doet zal je direct helpen bij het beter begrijpen van sommige verkeersituaties.

Praktijkexamen

Om op praktijkexamen te kunnen moet je alle vaardigheden beheersen. Maar wat zijn dan deze vaardigheden en waarop wordt je beoordeelt? Denk hierbij aan schakelen, snelweg rijden, stad rijden, rijden in het donker, rijden op navigatie en het kunnen uitvoeren van verschillende bijzondere verrichtingen. Mocht je gebruik maken van een ttt (tussentijdse toets) dan kan je vrijstelling krijgen voor je bijzondere verrichtingen op je praktijk examen wanneer je dit onderdeel succesvol behaald. De bijzondere verrichtingen die van je gevraagd kunnen worden zijn:

  • Fileparkeren
  • Parkeren in een haaks of schuin vak
  • Hellingproef
  • Omkeren door te steken
  • Omkeren door een halve draai
  • Achteruitrijden in rechte lijn
  • Achteruitrijden in een bocht

Naast deze vaardigheden heb je ook nog enige kennis nodig over de auto. Denk hierbij aan de bandenspanning, profieldiepte en betekenis van lichtjes die op je dashboard kunnen verschijnen. Al deze hoofdonderdelen van het B rijbewijs doe je op in de rijlessen. Het enige waar je zelf  invloed op hebt is de snelheid waarmee je leert, dat is voor iedereen anders. Word je bijvoorbeeld snel zenuwachting wanneer er iemand naast je zit? Probeer dan eens een gratis proefles door contact met ons op te nemen via het contactformulier.

 

 

 

 

 

thumbnail_IMG-20171018-WA0020

Stan Buitendijk

Eigenaar Free2drive

Ik ben Stan Buitendijk, troste eigenaar van Free2drive. Samen Met mijn Compagnon Joost Danen streef ik naar een nieuwe, goedkopere manier voor het halen van een rijbewijs.

Stan Buitendijk

Mijn favorieten
VR Rijlessen
Bekijk de mogelijkheden
Sociale media
Partner
GamesGames

Bedankt voor je interesse!

Momenteel werken we hard om onze software nog realistischer te maken. Blijf op de hoogte door hieronder je e-mail in te vullen.