Belang van blijven rijden na het halen van het rijbewijs

Belang van blijven rijden na het halen van je rijbewijs

Na het halen van het rijbewijs kan je de weg op, alleen is het belangrijk dat je regelmatig blijft rijden. In deze blog zal ik je vertellen over mijn ervaring met het belang van het blijven rijden na het halen van je rijbewijs.

Eigen ervaring na behalen rijbewijs.

Na het behalen van het rijbewijs was ik uiteraard erg blij en wilde ik meteen zelf rijden. Dit deed ik in de auto van mijn ouders waar zij bij waren. De overstap van een diesel naar een benzine auto was nog best wel wennen voor mij. Ik viel in het begin nog best vaak stil, omdat mij nooit was geleerd om een beetje gas te geven bij het laten opkomen van de koppeling. Dit was tevens nooit nodig, omdat een diesel een sterke trekkracht heeft. Het was dus goed dat ik meteen ging rijden en dit onder de knie kreeg.

Ik probeerde elke week minimaal 1 keer te rijden, om mijn niveau constant te houden en het niet te verleren. Totdat ik op een gegeven moment geblesseerd raakte aan mijn knie, hierdoor kon ik 3 maanden niet rijden (had mijn rijbewijs nog geen jaar). Na deze 3 maanden probeerde ik mijn knie te versterken door veel te fietsen en fietste ik overal naartoe. Ik kwam tot de conclusie dat ik eigenlijk geen auto nodig had. Ik was niet echt meer bezig met het autorijden.

Alleen na een tijdje moest ik toch ook grotere afstanden afleggen en met de auto rijden. Ik merkte dat ik me echt heel goed moest concentreren en wilde in het begin ook niet met muziek op rijden en het liefste met iemand anders erbij rijden. Die mij het kon vertellen wanneer ik iets over het hoofd zag. Gelukkig pakte ik het redelijk goed op en heb ik er nooit problemen mee gekregen in de vorm van schade of iets dergelijks. Alleen wel kan ik uit eigen ervaring vertellen dat het heel belangrijk is dat je regelmatig rijd, zeker wanneer je het rijbewijs nog maar net hebt.

Tips

Tip 1: Raak niet in paniek, ondanks dat je weinig hebt gereden en misschien ook weinig ervaring hebt. Zo is het niet erg als je een keer stilvalt voor het stoplicht of als het je niet in 1 keer lukt om direct goed file te parkeren.

Tip 2: Ga oefenen op een rustige plek, probeer op je eigen tempo bekend te worden met de auto en het rijden. Dit kan op een rustige plek als een industrieterrein, maar bijvoorbeeld ook op een rustig tijdstip.

Tip 3: Laat je niet opjagen, dit kan zorgen voor verkeersongevallen. Probeer alles op je eigen tempo te doen. Probeer je niet druk te laten maken door bijvoorbeeld bumperklevers, die bekeuring is het niet waard! (InfoNu, 2021)

Voor meer blogs kunt u hier terecht.

thumbnail_IMG-20171018-WA0020

Stan Buitendijk

Eigenaar Free2drive

Ik ben Stan Buitendijk, troste eigenaar van Free2drive. Samen Met mijn Compagnon Joost Danen streef ik naar een nieuwe, goedkopere manier voor het halen van een rijbewijs.

Stan Buitendijk

Mijn favorieten
VR Rijlessen
Bekijk de mogelijkheden
Sociale media
Partner
GamesGames

Bedankt voor je interesse!

Momenteel werken we hard om onze software nog realistischer te maken. Blijf op de hoogte door hieronder je e-mail in te vullen.