3 beste steden om auto rijden te leren

De 3 beste steden om het auto rijden te leren.

Er zijn veel verschillende steden waar je het auto rijden kan leren, maar wat zijn nu eigenlijk de 3 beste steden om het auto rijden te leren. Wij hebben het voor je uitgezocht.

Amsterdam

Onze hoofdstad is uiteraard een goede stad om het auto rijden te leren. Met name competenties als het ver vooruit kijken, anticiperen en reageren. Dit heeft te maken met het feit dat er verschillende vervoersmiddelen zijn in Amsterdam. Niet alleen auto’s en fietsers, maar ook taxi’s, brommers, trams, fietstaxi’s, etc. Dit kan zorgen voor situaties die je in andere steden nooit zal tegenkomen. Daarnaast is er veel toerisme in Amsterdam, dit kan er voor zorgen dat je rijdt met bestuurders die de weg niet kennen en geen ervaring hebben in Amsterdam. Het is hierbij belangrijk dat je goed geconcentreerd rijdt. Ook zijn er veel toeristen te voet in Amsterdam, net als de bestuurders zijn deze vaak niet bekend in de stad. Het komt erop neer dat toeristen vaak bezig zijn met andere dingen dan het verkeer.

De drukte in een stad als Amsterdam is haast in geen enkele andere stad terug te vinden. Als je in Amsterdam goed overweg kan met de drukte kan je dat overal in Nederland!

Rotterdam

Een andere stad waar je het rijden goed kan leren is Rotterdam. Rotterdam wordt gezien als de moeilijkste stad om in te rijden. De slagingspercentages in Rotterdam zijn het laagste van het land, namelijk 37% (Alleslagingspercentages, 2020). Rotterdam bevat net als Amsterdam veel drukte en er is dan ook veel concentratie vereist wanneer je niet bekend bent in Rotterdam en de weg niet precies weet. Daarnaast zijn er in Rotterdam ook Bij rijscholen buiten Rotterdam worden er ook regelmatig rijlessen ingepland waarbij er wordt gereden naar bijvoorbeeld Rotterdam om hier te oefenen en bekend te worden met de drukte in een grote stad.

Barendrecht

Een andere stad die doorgaans wordt ervaren als moeilijk om te rijden is Barendrecht. Na Rotterdam zijn de slagingspercentages in Barendrecht het laagste, namelijk 39%. Vermoedelijk is het slagingspercentage in Barendracht zo laag vanwege het feit dat het tegen Rotterdam aan ligt. De drukte van Rotterdam is hierbij terug te vinden in Barendrecht. Dit maakt Barendrecht een uitdagende, maar zeker leerzame stad om in te rijden.

Wij zijn bij Free-to-drive druk bezig met het nabootsen van de situaties die zich voordoen bij de bovenstaande steden door middel van VR. Hierdoor kunt u veilig oefenen en uw rijvaardigheden verbeteren.

Klik voor meer interessante blogs hier.

thumbnail_IMG-20171018-WA0020

Stan Buitendijk

Eigenaar Free2drive

Ik ben Stan Buitendijk, troste eigenaar van Free2drive. Samen Met mijn Compagnon Joost Danen streef ik naar een nieuwe, goedkopere manier voor het halen van een rijbewijs.

Stan Buitendijk

Mijn favorieten
VR Rijlessen
Bekijk de mogelijkheden
Sociale media
Partner
GamesGames

Bedankt voor je interesse!

Momenteel werken we hard om onze software nog realistischer te maken. Blijf op de hoogte door hieronder je e-mail in te vullen.